Wednesday, 29 January 2014

WORDLESS WEDNESDAY : PENGUBAT RINDU

Assalamualaikum wbt....


kejap jer anak buah cik nat dah membesar...rindunya kat abg, kakak n adik....hanya gambar pengubat rindu...

Wednesday, 22 January 2014

DIBURU RASA KEINGINAN UNTUK TUKAR KERETA

Assalamualaikum wbt...

Tu diaaaa tajuk....dashyat tul cik nat ni...Haaa...benda ni terjadi sejak pelancaran kereta perodua alza baru dilancarkan....nak dijadikan cerita,selepas balik dari honeymoon, en. suami ajak cik nat p tengok kereta baru tu...saja jer...padahal cik nat dah ada kereta tu...cik nat beli masa first2 perodua kenalkan kereta tu...kiranya kereta cik nat tu dah tak up to date lah....lagi lama lagi bertambah canggih lah kereta zaman sekarang ni kan....jelez i...

Bila dah p tengok tu,mak oii...cantiknya...cik nat berkenan tengok Alza Advanced Version...memang dalam kereta tu banyak yang dah diubahsuai...memang berkenan giler lah....

kereta Alza Advanced Version
tengok tu,kereta sekarang dah tak payah pasang skirting sendiri kat kedai....semua dah siap pasang...jimat kan....cantik plak tu...time cik nat pasang skirting tu punya la mahal...dekat RM 2K gak ar...sekarang ni murah jer...

bahagian dalam kereta di depan..
ni plak bahagian dalam kereta di depan...sekarang dah ada 'multimedia system with navigation & reverse camera'....seee....kereta cik nat xda pun macam tu...mana tak jelez....kusyen dia jenis kulit....so bila tertumpah air ke apa,tak nampak la kekotoran tu kan...macam kereta yang jenis cik nat tu,kusyen yang jenis besa punya...bila tertumpah air ke apa,confirm lah serap kan...

bahagian tengah yang ada tv lagi...
and then,ada tv lagi kat bahagian tengah...tv ke apa ntah...cik nat tak pasti tapi nampak cantik kan...cik nat suka....kereta cik nat tak da macam tu...awat tak tau tak da cam tu...hurmmm...tapi tak pa lah...back to topik asal...actually, niat hati memang nak tukar pun...en. suami pun teringin gak nak tukar kereta tu...kereta lama tu kami nak trade-in jer tapi bila dipikir-pikir balik kan,baik tak payah kan...buat rugi jer...lagi pun kereta cik nat dah umur 4 tahun...tahun ni masuk 5 tahun...kalau nak tukar ke Alza Advanced Version memang kena tambah tahun lah jawabnya...9 tahun...jenuh nak membayarnya...sayangnya...so,last-last cik nat dan en. suami buat keputusan tak jadi lah tukar...buat apa lah nak tukar kan...nanti ada duit lebih boleh jer tambah aksesori macam tu....nasib la cik nat dan en. suami tu bijak buat keputusan...hihihiiiiii...bijak tak kami??of course la kan...huhuuuu.....alah,guna je lah kereta apa pun..janji kita tak membazir...

moral of story, pikir dulu sebelum beli....jadilah pengguna yang bijak...ingat tu...hahahaaaa..



Monday, 20 January 2014

TETIBA MENGIDAM KEK SECRET RESEPI

Assalamualaikum wbt...

alahai...tetiba jer tekak ni terasa nak makan kek secret resepi bila terbaca entry dari blog sya mimie...yummm...yummm...sedapnya....balik nanti nak beli lah....kalau xbeli nanti termimpi2 plak kan sampai air liur meleleh...xmoo xmoo.....

blue berry cheese cake

choc cheese berries cake

cik nat paling suka makan kek ni...xsabar nak balik p beli....heee



RUMAH UNTUK DISEWA

Assalamualaikum wbt...

Hye...hari ni cik nat nak citer pasal rumah...rumah yang cik nat citer hari tu kan,cik nat n en. suami ingat nak sewa kan jer...rumah dah siap dah tapi belum bt renovation lagi....lampu in progress kot...grill pun maybe in progress...huhuuuu....tengah servey2 harga yang murah untuk pasang grill ni...al-maklum lah...harga semua mahal2....so take time la nak pasang kan...

ruang tamu yang bentuk memanjang...
ni gambar dalam rumah...ruang tamu...ruang tamu ni bentuk memanjang...panjangnya sampai ke dapur....sampai boleh nampak dapur n bilik air lah....nak buat cam na kan...2 dia punya design...cik nat lupa plak nak tangkap gambar dari luar rumah...rumah ni rumah tepi...bukan corner lot yea...tapi lot N kot...heheee...yang pasti,angin sepoi2 bahasa jer kat rumah ni...bukan apa,rumah ni terletak betul2 depan padang permainan...so bagi yang nak kan suasana yang tenang,boleh la...

Rumah ni ada 3 bilik...2 bilik di depan dan 1 bilik di belakang....toilet n bilik mandi berasingan....actually,rumah ni terletak dekat area sungai petani..Taman Astana...berdekatan dengan Taman Bandar Puteri Jaya....rumah ni kalau di buat sewa ok x??bukan apa,kami belum buat apa2 renovation lagi...tapi bercadang nak sewakan jer lah....so apa pendapat hampa??tapi pada yang terasa nak sewa, boleh je email cik nat di noorsyafinas8590@gmail.com yea..

p/s:rumah ni belum di buat sebarang renovation...pada yang xkisah tu,masih boleh dibawa berbincang...heheee


Thursday, 16 January 2014

REVIEW : HADIAH PERKAHWINAN

Assalamualaikum wbt....

Hyeeee....
Hari ni cik nat nak review pasal hadiah yang cik nat dapat masa majlis bersanding dekat rumah cik nat hari tu...bukan niat hati ni nak menunjuk pun tapi untuk kenang-kenangan je...kawin kan hanya sekali...so apa salahnya kan....xbanyak pun hadiah yang cik nat dapat tapi cik nat tetap bersyukur....kebanyakkan hadiah yang cik nat dapat tu,majoriti set pinggan mangkuk la...pastu dapat toto satu...toto ke narita ek??entah la....mana2 pun boleh kan...al-quran kecik lagi comei satu....set cadar satu...kettle jug satu....album...lagi apa ekkk,lupa....hihihiiii

set pinggan mangkuk,album,kettle jug

toto or narita dari bahagian atas
toto or narita dari bahagian tepi...cantik x??i like this color...
haaaa....ni lah hadiah2 tu....cik nat nak say thanks to kawan2 cik nat serta kawan en. suami sebab bagi hadiah untuk kami....kami sangat2 menghargai pemberian dari kamu semua.....sheysheyni....heeeee...
selain dari hadiah,cik nat dapat angpau gak tau dari staff tempat kerja...staff kat tempat kerja cik nat kebanyakkan chinese,so depa bagi angpau je lah....bila dicampur2, boleh tahan gak lah hasilnya...hehehe...thanks tau....pada yang sudi hadir masa majlis sanding di rumah cik nat tu,tima kasih banyak2 sebab sudi memeriahkan lagi majlis cik nat yang xseberapa tu tau...cayang kamu semua....

nak ucap tima kasih yang xterhingga gak buat abah and mama, kakak, abang ipar, family serta penduduk kampung yang terlibat dalam menjayakan dan melancarkan majlis kawin cik nat...aABAH MAMA,TIMA KSAIH SANGAT2 TAU....ADIK SAYANG SANGAT2 KAT ABAH MAMA....syukur padaMU Ya Allah...


Wednesday, 15 January 2014

REVIEW:MAJLIS SANDING 14.12.13

Assalamualaikum wbt....

Hye semua....erm...dah berapa hari cik nat xupdate blog ni....rindu rasanya...walaupun xda yang berminat untuk baca blog cik nat ni tapi xpa...cik nat tetap nak gak tulis entry ni supaya suatu hari nanti,cik nat boleh kenang balik semua kenangan yang berlaku dalam hidup cik nat ni...sapa tau anak cucu cicit cik nat pun boleh tengok gak nanti kan...hihiiiii

dah 1 bulan 4 hari rupanya cik nat dah kawin...terasa macam baru jer kawin semalam...hehehe...kadang2 tu terasa macam tengah bercinta lagi jer ngan en. suami...oklah....hari ni cik nat nak review gambar kawin jer...nak tempek gambar mana yang ada je lah....so see yaa...

ni gambar selepas di make up by Syarifah Nadia...memang the best MUA...thanks nad


cik nat dan en. suami (muhamad yusri)...orangnya kecik jer...tembam kan pipi cik nat...abaikan pipi yang tembam tu...
my pengapit..my bff...Noranis...love u dear...thanks sgt2 sebab sudi jadi pengapit i tau...lepas ni i tgu u punya turn ek.
actually,cik nat xbanyak sangat tau gambar pakai kamera sendiri...semuanya ada kat OP...so layan je lah na gambar yang mana ada walaupun xbanyak...nanti dah dapat dari OP,cik nat tempek lain yea...
ni plak gambar outdoor...
eh2,tengok apa tu...
Titanic versi Hang Tuah...hahaha...kononnya lah kan...padahal x titanic sangat pun...
oklah...itu je lah gambar yang hado...


Thursday, 9 January 2014

RUMAH OH RUMAH

Assalamualaikum wbt...

Hai...ari ni nak cite pasal rumah dan minggu lepas punya cite lah...ahad minggu lepas cik nat n family p gotong royong kat rumah baru yang en. suami beli tu...rumah tu dah siap....en.suami beli sebelum kami kawin lagi...dekat dua tahun gak la baru siap rumah tu...alahhh...rumah kos sederhana je pun...beli yang mampu jer...buat apa nak mewah2 kalau nanti akan menyusahkan kita je kan...actually,kunci rumah tu dah lama kami dapat...cuma xda kesempatan je nak p tengok rumah tu sebab sibuk ngan persiapan kawin kan...so dah lepas kawin,baru lah ada kesempatan nak g tengok...sebelum2 ni ada gak la kami p tengok...tu pun 3-4 bulan yang lepas kan...tapi bila dah p tengok,mak aiii,pokok besar dah tumbuh depan laman rumah....nampak sangat dah lama x p tengok kan...apa lagi...sesi cantas mencantas la....heheheee....

kehidupan lepas kawin memang berbeza kan...macam cik nat,lepas dah kawin memang xda masalah pasal rumah..rumah family cik nat ada,rumah family mentua pun ada,rumah sendiri pun ada...semua dekat2 je...al-maklumlah sebab kawin ngan orang dekat kan...so xda masalah la...heheheeee....tapi yang jadi masalahnya nak atur tidur rumah mana 1 pun xtau tiap2 minggu...jenuh pikir....macam pasangan lain tu,kesian pun ada cik nat tengok...mana xkesian,ada yang dok cari rumah sewa,rumah kecil la,rumah jauh dari tempat keja la....kesian kan??

tiap2 minggu mesti cik nat dok atur nak balik rumah mana...rumah sendiri memang dah tolak tepi lah...ingat rumah tu nak sewa kan je....niat di hati memang nak dok rumah sendiri tapi bukannya kami xmau dok sana tapi ada beberapa faktor yang terpaksa kami tolak tepi niat tu untuk dok kat sana....so kami kena gilir2 lah tidur rumah family cik nat n rumah family mentua...nanti kalau xbalik salah satu rumah,mesti family kami kata apa plak kan...bila dah kawin ni,kenalah pandai2 buat keputusan....nasib baik lah en. suami cik nat ni jenis xkisah....dia serah semuanya pada cik nat...so cik nat kena fair lah kan....alhamdulillah la buat masa sekarang ni kami masih boleh bertolak ansur dalam buat keputusan....THANKS EN. SUAMI SEBAB MEMAHAMI...LYVM....


Tuesday, 7 January 2014

SAKIT BADAN + SAKIT PINGGANG

Assalamualaikum wbt...

ENTRY PENDEK.....

aduh...sakitnya badan + pinggang cik nat ni..xtau lah pasal pa...sejak 2 menjak ni badan cik nat jadi lenguh2,sakit pinggang....sebelum2 ni ok jer pun....nak cakap xcukup tdo,xkan lah kot kan...tapi mungkin lah kot....xcukup vitamin ke cik nat ni??hampa tau x pasal pa??orang baru kahwin memang macam ni ke??pelik tol ar....sakit badan + sakit pinggang xhabis lagi,tambah plak rasa senak kat perut ni....aishhh...sejak kahwin ni,macam2 sakit dok mai...walaupun sakit macam ni,tapi cik nat tetap bersyukur sebab masih kuat lagi nak buat kerja...


Monday, 6 January 2014

REVIEW : KASUT SANDING

Assalamualaikum wbt...

Hai semua readers...hurmmmm...dah 3 minggu lebih kahwin,sekarang baru cik nat nak update pasal kahwin2 ni kan...lambat betul....tapi xpalah...cam mana pun.cik nat tetap gak nak update walau xda yang berminat nak baca blog buruk cik nat ni kan...btw,hari ni cik nat nak citer pasal kasut sanding yang cik nat pakai tu....sebelum tu,meh cik nat tunjuk gambar kasut cik nat 2 ek...hampa nak tengok x??meh la tengok...bukan kena bayar pun kalau tengok kan....hihihi...
bahagian depan kasut
bahagian tepi kasut...
haa...ni lah kasut cik nat tu...simple je kan...hijau lagi tu...lagi pun tema baju cik nat hijau turquoise...kira masuk lah tu kan...cik nat xsuka sangat pakai kasut high heel....tambah2 time majlis penting macam ni...xpasal2 terjatuh cik nat,buat naya jer..malu Oooo kalau jatuh...even time tu tengah pegang en. suami pun,cik nat takut gak jatuh...dah la baju sanding pun meleret je kain tu...kang masuk dalam fb pasal "PENGANTIN JATUH DI HARI BAHAGIA"...(jadi xbahagia dah la dah time tu sebab jatuh kan)hampa mau??uih,cik nat xmau lah...malu chek...hehe...lagi pun kan en.suami xbagi cik nat pkai kasut high heel gak...bukannya apa,takut dia nampak rendah jer...hihi....

kasut ni cik nat cari seminggu sebelum majlis sanding...cik nat beli kat Queensbay Mall,Penang....fuhhh...penat jugak ler cari kasut ni...dah xtau nak pkai kasut cam na....tiba2 cik nat terberkenan ngan kasut ni...belek punya belek,cik nat pun tya en. suami(masa tu en. tunang lagi),dia pun cakap ok,terus cik nat grab jer...memang kasut ni selesa bila pkai...permukaannya yang soft...lagi pun masa majlis kan kita banyak berjalan,so untuk langkah berjaga-jaga,cik nat pun pilih kasut ni sebagai pilihan hati....harga pun berpatutan...cuma RM99 jer...berbaloi kan...kalau beli high heel,confirm xpkai dah lepas ni...Btl x?so xmaulah membazir....oklah...sampai sini je lah entry untuk hari ni...


Thursday, 2 January 2014

SELAMAT TAHUN BARU 2014

Assalamualaikum wbt....


Hi semua...selamat pagi....hari ni dah masuk hari kedua untuk tahun baru 2014...rasanya belum terlambat lagi kot kan cik nat nak ucap selamat tahun baru untuk semua...semoga tahun baru ni lebih bermakna untuk kita semua....

kalau dah masuk tahun baru ni,mestilah kena ada azam baru kan...apa azam hampa untuk tahun ni??macam cik nat,azam cik nat nak jadi anak serta isteri yang baik dan terbaik...lebih baik dari tahun lepas la walaupun baru 3 minggu kahwin kan.....insyallah kalau diizinkan....kita ni hanya mampu merancang jer....tapi perlu lah berusaha kan untuk jadi yang terbaik....semoga tahun 2014 ni menjadikan kita insan yang terbaik dan terbaik dari semalam...