Wednesday, 26 March 2014

MH370: WARKAH BUAT TERSAYANG

Assalamualaikum wbt....

Cik nat nak kongsi cikit....ada sapa-sapa tengok tak berita TV3 semalam???pasal warkah seorang isteri buat suaminya....suami akak ni merupakan salah seorang pramugara dalam pesawat MH370.....kalau sapa-sapa yang tengok berita TV3 semalam pasal ni, confirm menitis air matalah....cik nat sendiri pun boleh menitis air mata....Ini lah antara kata-kata yang telah diluahkan......(mohon dikongsi yea akak buat tatapan)


walaupun antara cik nat dan akak ni tiada ikatan kekeluargaan, tapi atas dasar kemanusiaan dan sebagai umat islam seagama, cik nat juga turut bersimpati serta bersedih atas kejadian yang menimpa akak ni....lagi bertambah perit kan bila kita mendengar berita tentang kehilangan seseorang yang kita sayang.....bila dah jadi isteri orang ni automatik perasaan tu mudah sangat tersentuh.....

semoga ada keajaiban yang akan berlaku......andainya penumpang serta krew MH370 telah dijemput Ilahi, Al-Fatihah serta takziah buat mereka....

p/s:semoga akak lebih tabah dan diberi kekuatan untuk menjalani hari-hari yang mendatang.....mungkin ada hikmah disebalik kejadian yang Allah tetapkan....keep smiling akak....love u...


WW: JANGAN BIAR SAMPAI 40 HARI

Assalamualaikum wbt....


p/s:wajib tahu....

Tuesday, 25 March 2014

KEDUDUKAN MH370 BERAKHIR DI LAUTAN HINDI...

Assalamualaikum wbt...



Selamat pagi buat semua....dari semalam hingga pagi ni,rakyat Malaysia serta seluruh ahli keluarga penumpang serta krew MH370 di selubungi rasa sedih dah pilu tentang berita pesawat MH370 dimana PM Najib mengumumkan bahawa kedudukan terakhir yang dapat dikesan adalah di tengah-tengah Lautan Hindi, di barat Perth....seluruh ahli keluarga penumpang dan krew MH370 terpaksa redha dengan berita ini.....

Walaupun mereka bukan ahli keluarga kita, sebagai rakyat Malaysia kita turut rasa simpati tentang berita ni.....sama-samalah kita berdoa agar ahli keluarga penumpang serta krew MH370 diberi kekuatan untuk menempuh dugaan dari Ilahi....dari Dia kita datang, kepada Dia juga kita kembali....AL-FATIHAH....

p/s: takziah buat ahli kelurga penumpang serta krew MH370....

Wednesday, 19 March 2014

JAWATAN KOSONG DALAM PERKHIDMATAN AWAM

Assalamualaikum wbt....

Dengar sini semua....Ada jawatan kosong dalam perkhidmatan awam....bagi mereka yang mempunyai ciri-ciri seperti cepat, tepat, integriti, produktif, kreatif, inovatif, taat setia pada organisasi, berfikiran terbuka dan bersifat sedia membantu boleh la apply this position....ada 2 jawatan...Antaranya:

1 )  Pembantu Belia dan Sukan Gred S17                                (11 kekosongan)
2 )  Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17         (300 kekosongan)  

Bagi yang berkelayakan boleh la apply...tarikh tutup permohonan adalah sebelum atau pada 6 April 2014  (Ahad) jam 11.59 malam.....untuk maklumat lanjut boleh la layari laman web SPA....



Tuesday, 18 March 2014

SLIM PIZZA YANG MURAH

Assalamualaikum wbt...


hye readers semua....salam selasa....buat apa tu??tengah belek resepi nak masak ke???hihiiiiii....cik nat nak tanya la kan....hampa besa x makan slim pizza???besa dengar x??slim pizza ni da jual kat pasar malam je setahu cik nat la.....cik nat selalu jugak kalau p pasar malam, mesti singgah beli satu.....pizza ni sedap dari pizza hut tu cik nat rasa....bila makan banyak pun xrasa muak....bagi pendapat cik nat la....slim pizza punya roti memang gebu je bila makan....tapi apa yang pasti,harga slim pizza ni memang murah giler la....memang berbaloi-baloi la kalau hampa beli dan makan...xrugi wa cakap sama lu.....hihiii

harga paling murah untuk slim pizza ni start Rm 4.50...tu untuk saiz kecil la...saiz sedang pula xsilap cik nat dalam Rm 7 - 8 kot...kalau yang saiz besar dalam Rm 17.00...rasanya kan.....tapi memang berbaloi lah harga tu....and then, hampa boleh pilih ingredient apa nak letak atas pizza tu....so bagi yang xpernah rasa lagi slim pizza ni, better try...pasti sedap punya lah.....kalau makan panas-panas lagi sedap ar.....untuk yang pernah rasa slim pizza ni, boleh la komen cikit apa pendapat hampa tentang pizza ni......


Monday, 17 March 2014

WHATTT??KAWIN LAGI???GILA KE HAPA???

Assalamualaikum wbt....

Entry kali ni xda kena mengena ngan cik nat yea...ni citer pasal pagi tadi....pada sesiapa yang dengar radio Hot fm mesti tau pasal citer ni......bukan cik nat nak mengaibkan orang tapi cik nat kesian sangat dengan sorang perempuan ni......kisah dia macam ni....tadi pagi on the way cik nat nak p kerja, cik nat dengar lah radio Hot fm.....Hot fm ada buka topik pasal sampaikan pesanan kot kalau xsilap cik nat la....and then ada sorang caller ni gtau yang suami dia nak kawin lagi sorang.....

Hot fm     : dah berapa lama puan kawin??
Caller      : baru 2 bulan...

(AG, Fafau and Fizi dalam nada terkejut)

Hot fm    : Puan tau x hubungan diorang??
Caller    : Tau...suami saya pernah bawa dia jumpa saya....dia student lagi...
Hot fm   : Habis tu puan cakap apa pada suami??
Caller   : Saya cakap selesaikan satu-satu dulu....kemudian lepas kami kawin 2 bulan,dia cakap dia nak kawin lagi....
Hot fm  : Puan izinkan ke??
Caller   : (dalam nada macam x izinkan)
Hot fm  : Puan kawin dengan dia sebab suka sama suka atau pilihan family????
Caller   : Suka sama suka....

Astagfirullah al azim.....ada jugak laki macam ni kan.....baru je kawin dah minta kawin lain...tapi yang xtahan tu,Hot fm tanyalah  si isteri tu tau x napa si suami nak kawin lain.....dia gtau yang tu impian suami dia dari dulu lagi.....apa ke pelik impian si suami dia ni....mesti si isteri ni sedih giler dengar impian si suami ni....isteri manalah yang sanggup bermadu...kalau ada pun xbanyaklah dalam dunia ni....dalam nisbah 1:10 macam tu kan....

lastly Hot fm tanya si isteri ni nak sampaikan pesanan apa pada suami dia???dia cakap nak suruh gtau yang dia xsetuju....tapi kan, Hot fm ada offer nak col suami si isteri ni tanya and gtau yang si isteri ni xsanggup bermadu...si isteri ni pun macam ok la kan...lepas jer si isteri ni letak fon, Hot fm terus col....nak tau apa jadi??caller tu pun angkat lah fon....dengar jer suara cik nat dah terkejut sebab suara dia macam perempuan...dalam hati cik nat dok pikir xkan lah suami dia ni lembut kot...jahat kan cik nat ni...pikir bukan-bukan....hihiiii.....tau x???rupa-rupanya memang suara perempuan pun...suara sorang mak cik....terus terkejut...mak cik tu cakap tu nombor fon yang dia guna lama dah...dari turun temurun...hahahaaaa....lawak betullah.....nampak sangatlah si isteri ni xsanggup malukan suami dia.....tapi betullah...xkanlah dia nak malukan suami dia kot kan....macam mana keadaan sekali pun, syurga isteri kan bawah tapak kaki suami......

p/s: pada yang dengar Hot fm pagi tadi pasal citer ni, kalau cik nat citer ni xsama ngan hampa dengar,cik nat minta maaf sangat-sangat yea...cik nat ni ingat-ingat lupa dah citer pasal ni...heheeee...harap di ampun yea....thanks for reading....




SAKIT BELAKANG + SENAK PERUT + PENING

Assalamualaikum wbt.....

Sejak kebelakangan ni,rasa sakit belakang + senak perut + pening menjadi-jadi plak...masa mula-mula kawin hari tu pun rasa macam ni gak...ingatkan pregnant ke apa...tapi bila buat UPT result dia -ve.....aduh....sadisnya....hehee.....mungkin sakit-sakit ni sebab letih kot kan...maklum lah baru lepas kawin time tu.....tapi kali ni nak kata tido atas lantai ke apa, xpun...siap tido atas tilam yang empuk lagi.....bila dah tido atas tilam yang empuk tu,kemalasan mula lah melanda kan...nak bangun pun dah malas...sedap sangat tido atas tilam tu...opssss.....ni bukan nak citer pasal tilam ke hapa tapi nak citer pasal sakit belakang + senak perut + pening.....out of topic la pulok kan.....

terasa lenguh2 belakang semua ada la....bila suruh en. suami picit-picit belakang badan time nak tido tu,bukannya en.suami memicit tapi geletek la plak.....dah tu boleh plak en. suami buat sambil pejam mata......hai,boleh plak na macam tu....tapi xpalah.....selagi boleh bertahan,cik nat tahan je lah.....haaaa, sejak makan supplement from Shaklee, lenguh2 badan dah xda....dah berkurang....tapi sejak kebelakangan ni je sakit ni datang balik....xtaulah pasal pa....perut rasa macam keras je.....xkan lah makan supplement tu buat perut jadi macam ni kot.....satu lagi angin dalam badan ni bertambah-tambah....cikit-cikit nak sendawa....

nak kata tanda-tanda mengandung, bila cik nat check, xda sangat pun tanda yang sama...yang ada cuma pening kepala je...rasa berpusing-pusing je kepala ni......tanda lain macam xda pun....tapi lain orang, lain cara kan...betul x????kalau betul pun cik nat ni mengandung, syukur sangat-sangat ke hadrat Ilahi.....cik nat xmaulah p buat UPT test tu.....takut nanti kuar result yang menghampakan....sedih oooo.....apa-apa pun semoga sakit cik nat ni cepat sembuh....bila dah sakit badan-badan ni,mula la terasa malas nak buat kerja....so xmaulah macam tu....nanti semua kerja tergendala....


Friday, 14 March 2014

CARA BERKASIH SAYANG MENGIKUT SUNNAH RASULULLAH S.A.W

Assalamualaikum wbt.....

Salam jumaat buat semua....hari ni cik nat nak kongsi cara berkasih sayang yang mengikut sunnah Rasulullah S.A.W....entry ni khas buat orang yang dah kawin je tau...yang xkawin lagi tu,jangan nak memandai lak nak ikut...kang xpasal-pasal jadi benda lain....hampa bukan boleh...semua nak redah je...ingat tau...KHAS BUAT YANG DAH KAWIN (SUAMI + ISTERI)....


thanks for reading...



Wednesday, 12 March 2014

Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Assalamualaikum wbt...


ni first time join segmen dari blogger...so nak try nasib tengok lah kan....hihiiii

bila baca entry dari Puan Husna punya blog,terasa teringin lah plak nak join segmen cam ni...hihii...
kalau hampa nak join gak, boleh la klik gambar kat atas tu tau.....tarikh tutup belum diputuskan lagi...so cepat-cepatlah join...


3 BULAN...

Assalamualaikum wbt.....

3 bulan dah???haaaa....ni bukan pasal 3 bulan mengandung yea...sebenarnya semalam dah genap 3 bulan cik nat dan en. suami bergelar suami isteri....syukur alhamdulillah...sekarang ni masih terasa macam baru seminggu je kawin....hihiiii....bila tengok orang lain kawin kan, cik nat macam nak ulang balik jer saat-saat indah apabila cik nat and en.suami di satukan...memang indah sangat-sangat...apa-apa pun cik nat nk wish "SELAMAT ULANGBULAN KPD EN. SUAMI TERCINTA.....I LOVE VERY2 MUCH FOR EVER N EVER UNTIL I DIE..."bukan ulangtahun tau...ni ulangbulan...kalau boleh tiap-tiap hari cik nat nak celebrate moment-moment indah ni ngan en. suami....

Bila dah 3 bulan kawin ni kan, soalan yang wajib orang tanya kan mesti pasal anak....

Q: pnat,hang dah mengandung ke??bila nak mengandung ni??
A:haa???belum lagi...xda rezeki lagiii la....

amboi....bila dah kawin kalut plak tanya pasal anak...dah dapat anak,kalut tanya bila nak tambah anak plak....dah xda rezeki lagi nak buat macam mana kan...bukannya cik nat ngan en. suami xusaha...tapi rezeki untuk dapatkan anak xmai lagi...apa kami boleh buat...sapa yang xnak anak kan...semua pasangan yang berkahwin mesti nak anak...cuma cepat ngan lambat je...masing-masing dengan rezeki masing-masing....kita sapa nak lawan takdir Allah....semua tu Allah dah tetapkan...kita cuma boleh usaha,berdoa dan tawakal je....

p/s:kawan-kawan pun doakan lah untuk cik nat supaya cepat timang cahaya mata yea...thanks semua....sayang hampa....


Monday, 10 March 2014

JANGAN MARAH KALAU ISTERI KUAT MAKAN

Assalamualaikum wbt....

Tu dia tajuk...." Jangan marah kalau isteri kuat makan"....

Wahai suami2 sekalian, dengar ni....kalau isteri kuat makan dan jadi gemuk...jangan lah marah....sebab setiap suapan yang isteri makan, suami akan dapat pahala tau...tapi pada si isteri tu,janganlah sampai xjaga badan dan jadi gemuk plak...pandai2 lah kan...sendiri mau ingat lah....kang xpasal-pasal si suami cari lain....xmau...xmau....xmau....

haaaahh....indahnya bila dah berumahtangga ni...setiap kali kita buat sesuatu untuk pasangan,senang je dapat pahala kan....amik air untuk pasangan pahala,tengok muka pasangan dapat pahala,senyum dapat pahala....pendek kata semualah dapat pahala....


MISTERI KEHILANGAN MH370

Assalamualaikum wbt...

Semalam 1 hari citer pasal misteri kehilangan MH370...berita yang menggemparkan dunia...siapa tak terkejut tiba2 kapal terbang MH370 hilang tanpa petunjuk...semoga Allah memberi petunjuk kepada pasukan penyelamat di mana kapal terbang tu berada...

sedih dengar bila ahli keluarga tunggu kepulangan depa tapi tiba2 ahli keluarga dapat panggilan yang menyatakan kapal terbang depa naik tu hilang....mau tak terkejut kan...apa2 pun mari kita sama2 berdoa semoga penumpang dan juga anak kapal dalam tu sihat dan selamat.....

pada yang di luar sana,jangan buat sebarang spekulasi atau sebarkan berita palsu yang membimbangkan ahli keluarga depa....kita berdoa je semoga Allah bagi petunjuk...





Friday, 7 March 2014

MAKAN UBAT DARI SHAKLEE MEMANG KERAP BUANG AIR KECIL KE???

Assalamualaikum wbt....

Shaklee product
cik nat nak tanya la kan pada yang makan produk Shaklee ni...baru-baru ni cik nat ada makan supplement dari Shaklee....cik nat beli supplement untuk kurangkan sakit senggugut...orang tua-tua cakap kalau perempuan ada senggugut ni susah nak lekat atau mengandung...betul ke??cik nat pun takut lah kan...so untuk langkah berjaga-jaga,cik nat makanlah supplement tambahan ni...orang kata mencegah lebih baik dari merawat...yea dok???

tapi kan yang cik nat nak tau sangat, bila kita makan supplement dari Shaklee ni boleh buat kita kerap p buang air kecil ke???bukan apa,lepas je cik nat makan supplement ni,setengah jam lepas tu terus terasa nak p toilet buang air kecil....10 minit lepas tu terasa lagi...tiap2 hari cik nat rasa macam tu....xkan tanda2 mengandung kot.....jauh sekali la kan sebab xda tanda2 lain kata yang cik nat ni mengandung pun.....heheheeeee.....kalau betul pun syukur alhamdulillah la kan.....tapi buang air besar x lawas la plak....maybe sebab kurang minum air kot kan...tambah ngan cuaca yang panas dan berjerebu...tapi xpalah...kita tengok hasilnya cam mana lepas makan supplement dari Shaklee ni...



Monday, 3 March 2014

BUDAK JAKUN...POKOK TAMPOI PUN XBESA TENGOK...

Assalamualaikum wbt.....

yang ni cerita 2 bulan lepas....hampa besa x tengok pokok buah tampoi??tau x buah tampoi tu macam mana??mai cik nat nak tunjuk....

buah tampoi
Ni lah rupa buah tampoi tu....kulit dia tebal...isi buahnya plak cikit dan nipis je tapi sedap ooo....seumur hidup cik nat, cik nat xpernah tengok pokok buah tampoi ni...cik nat tau makan je....hihiiiiii.....satu hari tu, sepupu en. suami ajak balik kampung suami dia kat Perak...area Batu Kurau.....so cik nat pun bawa lah mak mertua,mama cik nat, and anak menakan p sana...time tu tengah musim buah.....kan belah sana banyak dusun buah.....so kami pun p lah...niat di hati tu nak makan and bawa balik buah durian tapi malangnya buah durian dah xda....dah habis....alorhhhhhh....kesian kan kat kami.....mai jauh2 nak makan durian tapi xkesampaian.....tapi xpa....kami balik bukan dengan tangan kosong tau...siap bawa balik buah rambutan,petai,langsat ngan buah tampoi lagi...banyak kan...

ok...back to the topic, ni lah rupanya pokok buah tampoi...rendah jer...cik nat geram btl tengok buah banyak macam ni....maklumlah x besa tengok kan...pastu dok buat jakun boleh....hahaaaa....bestkan tengok kampung orang ada banyak buah....xpayah beli dah....